Vegaaninen kaviaari – kuin helmiä lautasella

Suomen Bocuse d´Or -edustaja Johan Kurkelan vegaaninen kaviaari valmistuu vain kolmesta aineksesta.

Julkaistu

Johan Kurkelan vegaaniset kaviaarihelmet valmistuvat vain kolmesta aineksesta: täyteläisestä sieniliemestä, agar agarista ja rypsiöljystä.

Kaviaarihelmet hyydytetään kasviperäisellä agar agarilla. Se on polysakkaidiseos, joka on valmistettu punaisesta ja mustasta merilevästä, joita kasvaa Mustanmeren ja Tyynen valtameren pohjassa. Vegaanista agar agaria käytetään ruokaohjeissa usein eläinperäisen liivatteen korvaajana.

Suolaista ja makeaa

Kaviaarihelmiä voi mainiosti valmistaa samalla tekniikalla mistä tahansa kasviperäisestä liemestä.

 • Sitruunakaviaari kruunaa kalaruoat, kala- ja kasvissalaatit ja viimeistelee myös makeat jälkiruoat.
 • Mansikkakaviaari tekee vaikutuksen jälki- tai alkuruokien punaisena hehkuvana koriste-elementtinä.
 • Omenakaviaari viimeistelee niin makean kuin suolaisen annoksen. Sokeroimattomasta omenamehusta tehtyjä kaviaarihelmiä voi tarjota marinoidun punasipulin kanssa myös ostereiden lisäkkeenä.
 • Balsamicokaviaari tuo luksuselementin kesäiseen salaattiin tai tarjoaa silmänruokaa juustolautasella.

MN0322 Inspiraatio 3 001 1500x1000

Resepti: Vegaaninen sienikaviaari

 • 200 g sienilientä
 • 0,8 g agar agaria
 • 0,5 l rypsiöljyä

Valmista näin:

 1. Mittaa rypsiöljy korkeaan kulhoon. Kulhossa tulee olla riittävästi syvyyttä, jotta kaviaarihelmet pystyvät muodostumaan.
 2. Öljyn tulee olla kaviaaria valmistettaessa erittäin kylmää, jotta pisarat hyytyvät onnistuneesti. Öljyn on myös pysyttävä kylmänä koko valmistusprosessin ajan. Laita rypsiöljy hyvissä ajoin jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen.
 3. Mittaa sieniliemi kattilaan ja lisää agar agar. Kiehauta liemi sekoittaen, ja anna sen kiehua minuutti.
 4. Siivilöi liemi muovipulloon, anna jäähtyä 5–8 minuuttia.
 5. Ota rypsiöljy kylmästä ja ala pikkuhiljaa tiputella ruiskulla pieniä liemipisaroita öljyyn. Kun öljyn pinta on täynnä pieniä kaviaaripalloja, kopauta astiaa muutama kerta, jotta kaviaaripallot laskeutuvat astian pohjalle. Jatka kaviaarihelmien tekoa.
 6. Kun kaviaarihelmet ovat valmiita, siivilöi öljy tiheän siivilän läpi toiseen astiaan. Helmet voi myös huuhdella ylimääräisestä öljystä.
 7. Viimeistele! Näyttävä sienikaviaari tuo annokseen paitsi koristeellisuutta myös ripauksen umamia.

Ostoslistalle:


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä