Ari Venäläinen: "Osaava tiimi saa asiakkaan onnistumaan"

Tuotepäällikkö Ari Venäläinen tuli K-ryhmään töihin 28 vuotta sitten. Nykyisin hän toimii hevin tuotepäällikkönä.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Kuvat

Sabrina Bqain

Mitä vuodet K-ryhmässä ovat antaneet?

K-urani alkoi vuonna 1995 Ruoholahden noutotukusta Helsingissä. Siellä tuli läpikäytyä kaikki tuoteryhmät, joista hevi oli mielenkiintoisin. Tammiston tukussa Vantaalla oli uutena muun muassa salaattisilppuamo, jossa teimme räätälöityä heviä asiakkaille.

Olen nyt ollut 13 vuotta asiantuntijana ja tuotepäällikkönä vihannekset ja hedelmät -tuoteryhmässä. Vastaan kotimaisista avomaan tuotteista: kausi alkaa sipulinipuista ja varhaisperunoista ja päättyy sieniin, syysomenoihin sekä kurpitsoihin.

Ennen K-ryhmää työskentelin 20 vuotta ravintola-alalla.

Mikä hevissä kiinnostaa?

Hevi on hektinen tuote, jonka syklinen elinkaari on nopea. Juuri hektisyys viehättää, koskaan ei tiedä, mitä on odotettavissa. Sää vaikuttaa, ja olemme aina kaudessa kiinni. Joskus on liikaa aurinkoa, joskus liian kylmää. On tekijöitä, joille emme voi mitään – pitää pelata tilanteen mukaan.

Onko sinulla lempikasvia tai -hedelmää?

Keräkaali ja sipuli. Varhaiskaalikautena pitää tehdä pellillinen kaalikääryleitä. Kaikki hedelmät maistuvat, etenkin happamat, kuten sitruuna ja Granny Smith -omena.

Miten saat asiakkaan onnistumaan omassa työssään?

Kun minä onnistun, niin asiakkaatkin onnistuvat. On esimerkiksi pidettävä oikea määrä oikeita tuotteita varastossa. Asiakkaalle ei voi myydä eioota. Joskus tulee täsmätilauksia. Asiakas saattaa tarvita joka tiistai kolmen kuukauden ajan yhden myyntierän tietystä tuotteesta. Otan tehtävän haltuuni ja järjestän asian. Jos tuotteella on saatavuusongelmia, informoin asiakasta heti ja ratkaisemme yhdessä korvaavan tuotteen tilalle.

Millainen tiimisi on?

Meitä on kaikkiaan seitsemän täällä K-Kampuksella Helsingissä. Koko osaava tiimi inspiroi työntekoon: kaikki auttavat toisiaan, ja neuvoa voi kysyä vaikka kuinka moneen kertaan.


Ari Venäläinen

Vihannesten ja hedelmien tuotepäällikkö, työskentelee Helsingissä. Harrastaa kalastusta syksyisin: viikko 44 kuluu muikunpyynnissä. Inspiroituu MasterChef Australiasta. Hovikokki vaimolle ja kolmelle tyttärelle. Seuraa seitsenvuotiaan tyttärenpojan jalkapallomatseja.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä