Bistro Tango & Matto on taideteos kaikille aisteille

Heinolassa, Kymijoen rannalla sijaitseva historiallinen pesularakennus sai uuden elämän ravintolana. Heinolan uusi helmi Bistro Tango & Matto vietti avajaisia heinäkuussa.

Julkaistu

Teksti

Pi Mäkilä

Kuvat

Lauri Rotko

”Bistro Tango & Matto sai lentävän lähdön. Tiesin kyllä, että paikka oli hiomaton timantti, mutta silti kesän väenpaljous pääsi yllättämään. Nyt loka-marraskuussa vedämme hiukan henkeä ja valmistaudumme tulevaan pikkujoulukauteen.

Bistro Tango & Maton jäissä olleet suunnitelmat nytkähtivät vauhdikkaasti liikkeelle kevättalvella 2023. Soitin Kesproon Café Kailaan aikaiselle yhdyshenkilölleni Päivi Suniselle. Halusimme ehtiä Heinolan kesähuumaan mukaan. Valitsemalla Kespron säästimme sekä aikaa että rahaa. Yksi puhelinsoitto, ja kaikki lähti rullaamaan.

Noin satavuotias pesulakiinteistö on jo itsessään matkailuvaltti. Tulimme tänne ensin vuokralaisiksi vuonna 2011 ja vuonna 2016 ostimme rakennuksen Heinolan kaupungilta. Koronatalvena ehdin tilata tuolit, mutta sitten iski pandemia.

Meillä oli mieheni kanssa jo useampia yrityksiä, kun aloimme suunnitella Bistro Tango & Mattoa, muun muassa vastarannalla sijaitseva kesäkahvila Café Kailas. Myimme kahvilan, jotta voisimme keskittyä tulevaan ravintolaan.

Kaikki ovat tervetulleita Bistro Tango & Mattoon nauttimaan hyvistä ruoista, juomista, tapahtumista ja tunnelmasta. Haluamme luoda paikasta kaikkia aisteja koskettavan taideteoksen.

Meillä on nyt Kesprosta astiat, kumppanipalveluista digitaalinen omavalvontapalvelu NSnappy, raportointi- ja hävikinseurantapalvelut, asiakaspainetut servietit ja paljon muuta. Lisäksi olen käynyt Kespron koulutuksissa oppimassa viineistä ja ravintolan budjetoinnista.

Taivaankappaleet olivat kohdallaan, kun yhteinen tuttumme esitteli meille nykyiset liikekumppanimme Jenna Haverisen ja Petrus Tavin, ja he tulivat tähän osakkaiksi. He ovat ravintola-alan ammattilaisia, Jenna ravintolapäällikkönä ja Petrus keittiömestarina. Yrittäjyydessäkään ei sentään tarvitse repiä kaikkea omasta selkänahastaan. Meille osuivat onneksi oikeat ihmiset jakamaan vastuuta.”

Päivi Niemiaho

”Yrittäjäurani käynnistyi 21 vuotta sitten, kun aloin pyörittää mieheni kanssa metallinkierrätyslaitosta. Viisi vuotta myöhemmin perustimme henkilöstöpalveluyrityksen ja myöhemmin Heinolan Siltasaareen kesäkahvila Café Kailaan.”



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä