Kortteliravintola Keittiö & Baari Kulma: "Tärkeintä on olla aito"

Kortteliravintola Keittiö & Baari Kulma järjestää asiakkailleen tapahtumia, joiden painopiste on ruoan ja juoman yhdistämisessä. Sijainti keskellä omakotialuetta takaa paikalle ainutlaatuisen yhteishengen.

Julkaistu

Teksti

Maarit Seeling

Kuvat

Sabrina Bqain

"Kulma Keittiö & Baari on koko perheen kortteliravintola. Sijaintimme Helsingin Torpparinmäessä on epätyypillinen: kiinteistömme on keskellä omakotitaloidylliä. Iso osa kävijöistä on vakioasiakkaita, joita kutsumme tuttavallisesti kulmalaisiksi. Kulmalaisille paikka toimii olohuoneen jatkeena ja alueen yhteishengen luojana.

Ravintolatyö on jatkuvaa ihmisten kohtaamista. Työssä pitää olla tuntosarvet koholla, välittää tilanteesta, asiakkaasta ja siitä, mitä tekee. Tärkeintä on olla aito. Huomioiva palvelu ja läsnäolo hetkessä saavat asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi.

”Jokunen aika sitten asiakas kysyi, ovatko kaikki työntekijät myös osakkaita, kun tuntuvat viihtyvän niin hyvin.”

Järjestämme Kulmassa erilaisia teematapahtumia. Marraskuun ”Viinintekijän illallisen” vieraana oli espanjalainen viininviljelijä kertomassa tuotteistaan. Illallisen aikana nautittiin viiden ruokalajin menu, jonka jokaiselle ruoalle oli valittu makupariksi kyseisen tuottajan viini. Meillä on myös asiakkaidemme kanssa yhteinen viskitynnyri kypsymässä Helsinki Distilling Companylla. Seuraavat kolme–neljä vuotta seuraamme viskin kypsymistä.

Vaihdoimme tukkuriksemme Kespron keittiön toivomuksesta. Valinnassa painoi toimitusnopeus ja -varmuus. Kun tilauksen tekee edellisenä iltana, seuraavana päivänä tavarat ovat jo oven takana. Suosimme valinnoissamme kotimaisia raaka-aineita ja lähituottajia.

Korona-aika merkitsi meille myynnin kasvua. Moni alueen asukas jäi silloin etätöihin, ja aloitimme lounastarjoilun. Ennen asukkaat olivat lähteneet kukin tahoilleen töihin ja söivät työpaikkojensa lähellä, mutta nyt he tulivat Kulmaan lounaalle. Asiakkaat kantoivat meidät vaikeiden aikojen yli.

Lapsiperheille on iso asia, että voi lähteä ulos syömään. Sitä varten ei tarvitse matkata Helsingin keskustaan, kun voi vierailla omassa kortteliravintolassa. Kulmassa käy alueen lapsia ihan keskenäänkin syömässä. Samalla he oppivat, miten ravintolassa toimitaan."

Ketkä?

Kosti Miinalainen, Riitta Kuosmanen ja Pekka Tiihonen

Mitä?

Kulman tiloissa on ollut ravintola jo vuodesta 1995. Me avasimme Kulman vuonna 2018. Mukana on kolme osakasta: minä ja puolisoni Riitta Kuosmanen vastaamme markkinoinnista ja taloudesta, toimimme myös tarjoilijoina. Yrittäjätriomme kolmas jäsen on keittiömestari Pekka Tiihonen. Yhteishenki työpaikalla on hyvä.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä