Maukas kasvisruoka on työpäivän kohokohta

Valion henkilöstöravintola Olivia satsasi kasvisvaihtoehtoon ja kas, kasvisruokaa syö tällä hetkellä jo kolmasosa lounastajista. Listalla on usein tietysti oman talon tuotteita, Gold&Green® Nyhtökauraa tai Delikauraa.

Julkaistu

Teksti

Valio

Kuvat

Valio

Kaupallinen yhteistyö

Valio

Valion Pitäjänmäen henkilöstöravintola Olivian asiakkaita ovat pääkonttoritoiminnot sekä jakeluvaraston ja mehutehtaan työntekijät. Lounasta tarjotaan kahdessa vuorossa ja päivän aikana ravintolassa ruokailee yli 300 henkilöä. Lisäksi Olivia toteuttaa pääkonttorilla erilaisten edustustilaisuuksien tarjoilut.

”Olemme kehittäneet kasvisruokatuotetta monin tavoin. Yksi keskeinen asia on se, että valmistamme kasvisruoan itse hyödyntäen hyviä kasviproteiiniraaka-aineita. Satsaamme kasvisvaihtoehdon suunnitteluun ja valmistamiseen aivan samalla tavalla kuin muihin vaihtoehtoihin”, Olivian ravintolapäällikkö Kati Ihalainen sanoo.

Lounas on työpäivän parhaita hetkiä ja siltä odotetaan vaihtelua kotikeittiöön verrattuna.

Työpaikkalounaalla irrotellaan

Erityisesti perheelliset ottavat herkullisista lounasvaihtoehdoista kaiken irti työpaikalla. Kotona saattaa olla monta syöjää lukuisine mieltymyksineen ja kompromisseja tarvitaan. Vaikka kasvisruokailu kiinnostaa, ruuhkavuosien keskellä ei kiinnosta ottaa ensikosketusta kasvisruokatuotteisiin kotikeittiössä.

”Olemme Oliviassa hyödyntäneet todella paljon Gold&Green Nyhtökauran ja Delikauran kuluttajareseptiikkaa, jota löytyy runsaasti Valion verkkosivuilta. Reseptit on helppo skaalata ammattikeittiölle sopivaksi, ne ovat ajanmukaisia ja asiakkaat löytävät ne helposti netistä, jos annos oli hyvä ja haluaa valmistaa sitä kotonakin”, Kati Ihalainen kertoo.

Maustamatonta Nyhtökauraa saa 1,5 kg pakkauksissa ammattikeittiöön, mutta onpa Oliviassa hyödynnetty useasti myös valmiiksi maustettuja Nyhtökaura Meksiko- ja Marrakesh-kuluttajatuotteita.

”Tarvittava määrä tälle ruokailijamäärälle ja yleisemminkin Suomessa tyypillisen kokoisessa lounasruokalassa on sellainen, ettei kuluttajapakkauksien avaaminen ole ongelma. Pienempi pakkauskoko tuo myös joustoa valmistettavan ruoan määrään”, Ihalainen kertoo.

Yksi hittiresepti Oliviassa on ollut Couscous Royale -niminen kuluttajaresepti. Couscous Royale onkin usein tarjolla myös Olivian toteuttamissa edustustilaisuuksien menuissa.

Valio 43290 Couscous royale Couscous Royale on Olivia-henkilöstöravintolassa hittiresepti, joka sopii edustustilaisuuksiinkin.

Kotimaista tuontitavaran sijaan

Lounaan suunnitteluun kohdistuu paljon erilaisia paineita. Pitää miettiä hintaa, sesonkeja, tarjota vaihtelua, olla ajanmukainen ja toimia vastuullisesti.

”Kasvisvaihtoehtoon satsaaminen palvelee kyllä kaikkia näitä. Se kiinnostaa asiakkaita ja kustannukset pysyvät kohtuullisena. Mielestäni vastuullisinta on hyödyntää kotimaisia kasviproteiiniraaka-aineita, joille löytyy myös hyvää suomalaiseen ruokakulttuuriin sopivaa reseptiikkaa sekä palvelukanavat ammattilaisille”, Ihalainen sanoo.

Houkuttelevassa vegeruoassa ei ole kyse siitä, että pitää tuoda jotain käänteentekevästi erilaista tarjolle. Oliviassakin suosittuja ovat vaikkapa vegepizzat ja tex mex -annokset.

”Gold&Green -tuotteilla on aika helppo kääntää annoksia vegeksi korvaamalla lihaa niillä. Näin uudistetaan tuttu ruoka. Se vain maistuu hyvältä, eikä sitä tarvitse erityisesti miettiä, että se olikin kasvisruokaa”, Ihalainen sanoo.

Valio 43289 Delikaura pizza Taatut lounassuosikit kuten pizza on helppo toteuttaa vegenä Gold&Green -tuotteilla.

Kolme vinkkiä kasvisruokatuotteen kehittämiseen

1. Priorisoi keittiössä

Useimmiten homma on jo hanskassa liharuoan osalta. Käytä siis enemmän aikaa vegeruoan suunnitteluun ja valmistukseen.

2. Inspiroidu reseptiikasta

Tutki erilaisista tuotevalmistajien ja ruokamedioiden reseptipalveluista tai somesta, mitä vegekokkaajat nyt tekevät. Somehittiresepti voi kiinnostaa lounasasiakasta!

3. Valitse kotimaiset tuotteet

Kotimaisen tuotteen taustat kestävät vastuullisuus-, ainesosa- ja hintavertailun. Tuotteet sopivat hyvin ruokakulttuuriimme.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä