Mika Hakkarainen: "Haasteen ratkaisemisesta tulee hyvä fiilis"

Kespron Oulun myyntialueen myyntipäällikkö Mika Hakkaraisen ovi on asiakkaille avoinna. Hän on seurannut asiakkaiden muuttuvia tarpeita aitiopaikalta jo 26 vuotta.

Julkaistu

Teksti

Kati Valjus

Kuvat

Kati Valjus

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Myyntipäällikön työhöni kuuluu tiettyjä rutiineja, mutta silti kaikki päivät ovat erilaisia. Aloitan päivän yleensä seuraamalla myyntejä raporteista. Sitten valmistelen tapaamisia asiakkaiden kanssa ja hoidan niihin liittyviä toimenpiteitä. Työhuoneeni ovi on avoinna, ja usein päivän mittaan tuleekin spontaaneja asiakaskäyntejä.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta on, kun saan ratkaistua asiakkaan ongelman tai annettua hyvän vinkin vaikkapa tuotteesta, joka ratkaisee pulman. Joskus on tullut sellainen tilanne, että asiakkaalle on tulossa 200 henkilöä syömään kuuden tunnin kuluttua, ja jokin on mennyt valmisteluissa pieleen. Kun tällaisen tilanteen pystyy pelastamaan, siitä tulee itsellekin hyvä fiilis. Työhön kuuluu muuttuvia tilanteita, ja ne ratkotaan tapaus kerrallaan.

Miten päädyit Kespron myyntipäälliköksi?

Tulin ensin Kesprolle kesätöihin ja sitten hevi-osastoa hoitamaan vuonna 1997. Olin tuolloin vielä opiskelija, mutta jäin töihin opiskelujen ohessa. Olen vaihtanut työtehtävästä toiseen. Nykyiseen pestiini myyntipäälliköksi siirryin tämän vuoden huhtikuussa avainasiakaspäällikön tehtävästä. Suhtaudumme lämpimästi kesätyöntekijöihin, ja olen iloinen, jos voimme palkata jonkun vaikkapa jatkamaan töitä opiskelujen ohella. Moni on jäänyt meille pidemmäksi aikaa.

Miten asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet 26 vuoden aikana?

Esivalmisteltujen ja -käsiteltyjen tuotteiden rooli on kasvanut selvästi. Erilaisia ravintoloita on tullut ja tulee koko ajan, ja sitä myötä tuotteiden valikoima on laajentunut. Erona on myös se, että ennen pizzeriasta sai vain pizzaa, mutta nykyään sieltä saa yhtälailla pihviä ja kala-annoksia.

Pystytkö jättämään työt työpaikalle vai seuraavatko ne kotiin?

Pystyn aika hyvin kyllä jättämään työt työpaikalle. Kesällä rentoudun mökillä ja penkkiurheilemalla. Työn puolesta tulee seurattua paljon uutuuksia, joten aina ei vapaalla jaksa kokeilla uusia juttuja. Toisaalta pizzauuni Ooni tuli hommattua talvella, ja sillä on nyt tullut harjoiteltua pizzan tekoa.

ML 4 23 Osaaja Mika Hakkarainen 2

Mika Hakkarainen, 51

Myyntipäällikkö Oulun Kesprossa, joka palvelee koko Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Meri-Lapin alueiden hotelli-, ravintola- ja catering-alan asiakkaita. Harrastaa mökkeilyä ja penkkiurheilua.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä