Vastuullisuus on noutotukkujen valinta

Noutotukuissa vastuullisuusasiat ovat osa päivittäistä tekemistä.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kespron noutotukkujen vastuullisuuden avainlukuja 2021

Kehitysprosentit verrattuna vuoteen 2020

  • Kierrätysaste 85 % (+2 %)
  • Jätteiden kokonaismäärä -11 %
  • Jätehuollon hiilijalanjälki -18 %
  • Biojätteeksi päätyneet kilot -17 %
  • Tukkujen ruokahävikistä 33 % lahjoitettu ruoka-apuun

Tavoite saavutettu: Kespron noutotukkujen kierrätysaste 2021 oli 85 %!

Tavoitteena oli 84 %, ja vuoden 2020 kierrätysaste oli 83 %.

Vastuullista tukkuarkea

Noutotukut mahdollistavat asiakkaiden vastuullisemman toiminnan. Asiakkaat voivat palauttaa käytetyt kasviöljyt jokaisesta tukusta löytyvään keräyspisteeseen, joista yhteistyökumppanimme käy keräämässä ne talteen ja valmistaa niistä esimerkiksi rikkivapaata biopolttoainetta meriliikenteeseen suomalaisille rahtialuksille.*

Lajittelemme jätteet asianmukaisesti ja myymättä jääneistä elintarvikkeista jatkuvasti lisääntyvä osuus lahjoitetaan ruoka-apuun. Tukut valaistaan ledeillä ja lähes kaikki käyttämämme sähkö tulee Ankkuri energialta ja on lähtöisin uusiutuvista energianlähteistä.

Vuonna 2021 Rovaniemen tukku muutti uusiin tiloihin, jossa käytössä olevan energialämpöpumpun on laskettu vähentävän tukun hiilidioksidipäästöjä jopa 126 tonnia vuodessa. Jo aikaisemmin vastaavia energianerokkaita ratkaisuja on otettu käyttöön Turun ja Jyväskylän tukuissa ja tulevaisuuden suunnitelmissa on tehdä kaikista tukuistamme hiilipihejä.

Vuonna 2021 asiakkailta on kerätty käytettyä kasviöljyä 281 000 kg.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä